Dora jadała to we Włoszech,
jej małe modyfikacje zrobiły z tego dania raczej drugie danie niż zupę
ale bardzo pyszne danie wegańskie i bezglutenowe,
więc warto się podzielić:
makaron kukurydziany
cieciorka ugotowana w jarzynce
1 cebula
5 ząbków czosnku
puszka pomidorów w zalewie
młoda cukinia,
1 papryka
bazylia, oregano
cieciorkę i makaron ugotować oddzielnie
i połączyć dodając sporo oliwy z oliwek i wodę z ugotowanej cieciorki..
na oleju zeszklić cebulkę i czosnek,
dodać pomidory z zalewą,
dodać pokrojoną cukinię i paprykę
i chwilę poddusić
tu powyżej jest ta zupa a poniżej makaron z cieciorką połączony.
już sam jest tak pyszny, że nie trzeba by dodawać tej zupy.
no ale danie jest danie.
Dora właśnie pojechała rodzić kolejnego dzidziusia.
trzymamy kciuki :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz