sobota, 11 października 2014

smoothie jarmużowy



my pijemy smoothiesy przez cały rok
codziennie
Marcel przez 3 lata swojego zycia opuscił może parę razy
zimą dodajemy rozgrzewające przyprawy takie jak:

 imbir
cynamon
 goździki (zmielone)
kardamon
pieprz cayenne

gdy nam się zdarzy zachorować czasem 
dodaję pół korzenia świeżego imbiru
macę
cytrynę
kombuchę


ten smoothie zawierał w sobie:


2 banany
pół cytryny (bez skórki)
1 jabłko (w całości- z piestkami i skórką)
kombuchę (albo wodę)
2 łyżki chia (albo z siemieniem lnianym)
4 duże liście jarmużu (bez łodyg)
łyżeczka cynamonu
łyżeczka macy



i smacznego

ps. bez cynamonu i bez macy też nadaje się do spożycia ;)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz