postanowłam zasmakować fasolki szparagowej w czosnku ale na oleju kokosowym
i było to świetne połączenie!!!
a poza tym odświeżyłam selerowe "frytki"
i jesienny obiad gotowy w parę minut dosłownie.
uwielbiam taką prostotę!!!
fasolkę szparagową przygotowuję na parze.
potem na kokosowym oleju podsmażam pociete w plasterki ząbki czosnku (5-7 sztuk)
solę ten czosnek od razu i wrzucam fasolkę.
frytki selerowe też się robi prosto.
kroimy selera korzeniowego w postać frytek.
wrzucamy to na rozgrzany olej, solimy do smaku i dusimy pod przykryciem
10-15 min, nie dłuzej, oby tylko się przyrumieniły.
kukurydza to też jedno ze zdrowych fast foodów.
gotowana na parze prze 5-10 min zachowuje i chrupkość i miękkość.
a na sam koniec krótki filmik o portalach niby społecznosciowych.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz