pół szklanki fasolki mung zalej wodą na noc
i ugotuj oddzielnie np. z liściem laurowym
jeden seler
trzy marchewki
wrzuć do garnka obrane i pokrojone w duże kawałki, bardzo duże
zalej wrzątkiem i 5min gotuj
wrzuć pęczek pietruszki zielonej
i zmiksuj blenderem na krem
można wrzucić młodą cukinię już po zmiksowaniu zupy
ona sama dojdzie do siebie, będzie jędrna
dopraw zupę solą, pieprzem,
jakąś jarzynką organiczną,
polej olejem lnianym najlepiej
na talerzu wlej zupę i posyp hojnie fasolką :)
zdrowa że ho ho, bo warzywa gotowane tylko 5 min
i olej ( te kwasy :)
i białkowa ( z fasolki mung)
odpowiednia dla wegan :)
można jeszcze oddzielnie ugotować ryż
i położyć na dno talerza,
wtedy to jest pełnowartościowy posiłek :)
buziole :)
Mama
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz