lubię potrawy na szybko.
tą chyba w pół godziny zrobiłam.
uwzględniając, że warzyw eko nie obieramy z skórek.
1 cebula
4 ząbki czosnku
5 marchewek
mała główka młodej kapusty
puszka pomidorów w zalewie
30-40dkg strąków zielonego groszku
1 łyżeczka cząbru
sól i pieprz cayenne
łyżka miso(opcjonalnie)
kus kus razowy
a więc jak na obrazkach:
najpierw cebulę i czosnek szklimy na oleju.
do tego wrzucamy pokrojone marchewki.
dusimy przez 5 min pod przykryciem.
i wrzucamy kapustę i znów dusimy 5 min.
wrzucamy zawartość puszki z pomidorami.
w międzyczasie zalewamy kus kus wrzątkiem (1cm ponad kaszę) i przykrywamy.
potrawkę mieszamy i dodajemy strąki groszku
dusimy jeszcze 3-5min
dodajemy cząbru, sól, pieprz i miso.
mieszamy i układamy na kus-kusie razowym
tu Marcelek kończy swoją miseczkę potrawki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz